Glutenfri fødevarer

Det skal ikke være svært at undgå gluten i sine fødevarer. I hvert fald ikke, hvis man handler hos os i Spar Munkebo. Vi har et stort sortiment af forskellige glutenfri fødevarer, som vi løbende forbedrer for din skyld. Ofte kan det være et problem, overhovedet at finde de glutenfri fødevarer, men sådan er det ikke her hos os. Vi har organiseret varerne, så det er nemt at finde vores glutenfri alternativer, og det bliver derfor nemmere for dig at handle, hvis du gerne vil have en glutenfri hverdag. Vi har alt lige fra glutenfri mel til glutenfri pasta, og du er altid velkommen til at foreslå et nyt produkt, som vi kan inkorporere i vores sortiment.

 

Derfor kan det være en ide at undgå gluten

Gluten er et protein, som blandt andet findes i kornsorterne hvede og rug. I Danmark er manges kost bygget omkring blandt andet brød, såsom rugbrød og hvidt brød, som indeholder store mængder af gluten. Der er intet galt i at spise gluten, men mange mennesker har Cøliaki, som er glutenallergi. Desuden er der mange, som ikke nødvendigvis har Cøliaki, men stadig oplever nogle af symptomerne, hvilket er grunden til, at mange alligevel vælger at spise mere eller mindre glutenfrit. Gluten hjælper dejen med at hæve og blive mere elastisk, hvilket er godt når man bager, derfor vil det ofte være en anderledes oplevelse at spise glutenfrit brød for første gang.

 

Få hjælp til en glutenfri hverdag

Hvis du ønsker at spise mere glutenfrit, er du velkommen til at komme forbi butikken i Maribo. Her står vi klar til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige glutenfri alternativer.