Laktose- & mælkefri

Der kan være flere grunde til, at man vælger at leve uden laktose eller mælk, men det kan være svært at undvære alle de lækre varer, som bliver lavet på mælk. Det kan både være svært at finde alternativer til mad med mælk i, og svært at tænke i de rette baner. Derfor har vi en lang række varer, som enten er laktosefrie eller helt mælkefrie. Vi har blandt andet et udvalg af forskellige typer mejeriprodukter uden laktose. Der er dog stor forskel på, om du vælger en laktosefri eller mælkefri vare. Har du brug for hjælp til at navigere i junglen af forskellige laktosefri og mælkefri varer, er du velkommen til at hive fat i en medarbejder i butikken.

 

En hverdag uden mælkesukker

På dansk hedder laktose mælkesukker, og kan være et problem at indtage for folk med mangel på laktase. Det er ikke alle mennesker i verden, der kan tåle mælkesukker. Det er egentlig mest almindeligt for nordeuropæere at kunne tåle laktose, grundet en genmutation, som er opstået i forbindelse med husdyrbrug af køer. I visse kredse kan det være meget svært at undgå laktose, og endnu sværere at være veganer. Derfor har vi gjort det nemt at finde en ækvivalens til mælkeprodukterne, så det bliver nemmere at leve uden.

 

Vi har et alternativ

Vi har en lang række alternativer af laktosefri produkter, såsom blandt andet Arla laktosefri. Her bliver det muligt at nyde de gode mejerismage uden mælkesukkeret. Lever du derimod fuldstændigt mælkefrit, har vi en række alternativer såsom sojamælk, rismælk og mandelmælk. Du er altid velkommen til at kigge forbi butikken i Munkebo, hvor vi kan hjælpe dig med at finde de bedste alternativer til traditionelle mejeriprodukter.